ABC Lån guiden

Det er meget nemt, hurtigt og 100% sikkert at låne penge online i dag. Du foretager selve ansøgningen hos banken eller låneudbyderne, hvor der er de højeste sikkerhedskrav og kryptering af data.

Det, at det er nemt og hurtigt, at låne penge online, betyder at du skal tænke dig om en ekstra gang og ikke bare låne penge impulsivt. Derfor har vi lavet denne guide, der kan hjælpe dig med at træffe en mere velovervejet beslutning.

Hjælp til et lån. Låneguiden.

 

1. Overvej grundigt om du skal låne penge

Lånebudget - læg et budget før du låner penge.

  1. Har du overblik over din økonomi? Hvis ikke, så læg et budget. Det behøver ikke være svært at lægge et budget. Opstil forventede indtægter og udgifter for de næste 12 måneder. Benyt kontooversigter fra banken. Dermed får du hurtigt og rimelig nemt et overblik over om, du har råd til at låne penge samt hvor meget du har råd til at afdrage om måneden. Overvej også hvordan de efterfølgende år forventeligt vil forløbe, hvad angår indtægter og udgifter.
  2. Kan du spare pengene op i stedet for at låne pengene eller skal du bruge pengene nu? Det koster penge at låne penge, så overvej om det er prisen værd.
  3. Er det, du vil låne penge til, vigtigt nok for dig, så du ikke synes det er surt at skulle betale pengene tilbage over flere år? Hvis ikke, så overvej at lade være med at låne penge.

 

2. Definer dit lånebehov

Lån penge mindst muligt

 1. Hvor stort et beløb, har du behov for? Lån ikke mere end højst nødvendigt.
 2. Hvor meget kan du betale af om måneden? Desto mere du betaler af om måneden desto hurtigere bliver lånet betalt tilbage og desto mindre koster lånet samlet set.
 3. Hvor længe vil du betale tilbage på lånet? Desto hurtigere desto billigere.
 4. Hvor hurtigt har du brug for pengene? Ofte betaler man en højere pris, hvis man skal bruge pengene her og nu.

 

3. Få et overblik over dine lånemuligheder

Afsøg muligheder for et lån

 1. Du kan sammenligne et udvalg af dine muligheder her på siden. Du finder ikke alle dine muligheder her. Du kan fx også indhente tilbud fra banker eller måske i butikken, hvor du vil foretage et køb.
 2. Fokuser udelukkende på de lån, hvor du opfylder deres krav til ansøgere (fx indkomstkrav, statsborgerskab mm), og hvor låneudbyderen kan imødekomme dit lånebehov (beløb, afdragsmuligheder, hastighed på udbetaling mm).

 

4. Sammenlign lån på ScanLån

Sammenlignlån

 1. Vælg en lånekategori.
 2. Løb listen igennem.
 3. Du kan sortere via tabeloverskrifterne eller filtrere resultaterne, så du kun får vist de mest relevante lån.
 4. Nu skal du sammenligne lånene. Her skal du tage udgangspunkt i dit lånebehov og sammenligne de lån, der opfylder disse, og hvor du opfylder låneudbyderes krav til ansøger:
  • Når du sammenligner, skal du sørge for at sammenligne samme lånebeløb og afdragsperiode. Besøg låneudbyderen via ansøgningsknapperne, hvis låneeksemplerne ikke er helt sammenlignelige.
  • Sammenlign åop (årlige omkostninger i procent). Det er prisen på lånet i procent.
  • Sammenlign samlet kreditomkostninger eller samlet tilbagebetalingsbeløb.
  • Sammenlign andre variable som fx hastighed på udbetaling, afdragsfrihed, fleksibilitet, medansøger osv, hvis der er andre faktorer der er vigtige for dig.

 

5. Indhent gratis og uforpligtende lånetilbud

 1. Udvælg de bedste lån for dig og indhent tilbud. Det er gratis og uforpligtende at få lånetilbud, så det sikrer, at du får det bedste tilbud af dem du har udvalgt.
 2. Udfor lånene finder du knapperne, der fører dig til låneudbydernes ansøgningsknap. Når du har udfyldt en ansøgning, så er det hurtigt at udfylde de næste.
 3. Der kan være krav til dokumentation. Fx dokumentation i form af lønseddel eller årsindtægt.

 

6. Accepter det bedste lånetilbud

 1. Læs låneaftalen eller låneaftalerne grundigt igennem. Du skal være sikker på, at tilbagebetalingsvilkår og prisen er som du forventer.
 2. Accepter kun det bedste tilbud, og så er pengene på vej ind på kontoen. Normalt inden for 1-3 dage.

 

7. 14 dages fortrydelsesret

 1. Hvis du fortryder, så har du 14 dages fortrydelsesret. Vi håber dog, at du har truffet en velovervejet beslutning om at låne pengene, så du ikke får behov for at fortryde.
 2. Det er en vigtig beslutning, så tag dig god tid. Du betaler jo tilbage over flere år, og det skal ikke være for hårdt. Vi håber, at vi har hjulpet dig med at tage en velovervejet beslutning og med at finde et bedre lånetilbud – eller kreditkort.